In onze huidige maatschappij verbruiken een enorme hoeveelheid aan energie. Gelukkig denken steeds meer mensen na over stappen die zij kunnen nemen om dit te verminderen. Een eenmalige investering kan op de langere termijn veel kosten besparen.

Daarom bieden wij maatwerkadvies voor hun woning. Waar liggen kansen voor energiebesparing? Uiteraard houden we bij elk advies rekening met specifieke omstandigheden en budget.

Bernhezer Installatiebedrijf denkt met u mee en wij helpen u graag met advies, levering en het plaatsen van onder andere de onderstaande diensten.

  • Hybride cv ketels
  • Warmte pomp boilers
  • Warmte pomp cv ketels

Vrijblijvend advies?

Of bel 0413 296190

Afspraak maken

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp is een elektrische vervanging voor je cv-ketel. Eigenlijk is een warmtepomp een soort omgekeerde koelkast die je huis verwarmt met een lage temperatuur. Een warmtepomp onttrekt warmte uit de buitenlucht, bodem of grondwater en gebruikt die warmte voor verwarming en warm water. Een warmtepomp wordt gebruikt bij all-electric oplossingen.

Een warmtepomp is efficiënt omdat het weinig elektriciteit gebruikt om je huis mee te verwarmen. In combinatie met groene stroom is het een heel duurzaam alternatief voor aardgas. In onderstaand filmpje wordt uitgelegd hoe je aardgas volledig kan vervangen met behulp van een warmtepomp.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp haalt warmte van buiten en gebruikt deze warmte voor verwarming en warm water. Buiten is het gemiddeld 15 graden, maar om de warmte in huis te gebruiken moet de temperatuur 40 graden zijn. Hoe een (lucht-water) warmtepomp dit doet leggen wij uit in de volgende stappen.

  • 1. Een warmtepomp bestaat uit een binnen- en buitengedeelte. De lucht stroomt door het buitengedeelte van de warmtepomp.
  • 2. In het buitendeel van de warmtepomp zit een vloeistof met een heel laag kookpunt. De buitenlucht is relatief warm, zelfs in de winter, en geeft zijn warmte af aan de vloeistof. De vloeistof gaat koken en verdampt.
  • 3. De damp wordt opgevangen in het binnengedeelte van de warmtepomp. Daar wordt het 'samengeperst' met een compressor waardoor de temperatuur stijgt tot 40 graden. Bijna alle elektriciteit die een warmtepomp verbruikt, wordt gebruikt in dit proces. 
  • 4. Vervolgens wordt de samengeperste warmte overgedragen aan de centrale verwarming van je huis. De warmte wordt eerst opgeslagen in een (buffer)vat. Van daaruit wordt het door je huis verspreid via speciale radiatoren of wand- en vloerverwarming, net zoals je cv-ketel dat nu doet.
  • 5. Als de warmte is afgegeven aan de centrale verwarming, stroomt de afgekoelde vloeistof weer naar het buitendeel van de warmtepomp. Hier begint het proces weer bij stap 1.
Advies op maat, of graag een offerte aanvragen?

Bel 0413 - 296190

Neem contact op Laat ons u terugbellen